Αρχική σελίδα » Ψηφιακές Υπογραφές » Εξ Αποστάσεως Ψηφιακές Υπογραφές

Πως θα την αποκτήσετε

Την Εξ Αποστάσεως Ψηφιακή Υπογραφή μπορείτε να την αποκτήσετε:

  1. με ηλεκτρονική αίτηση,

  2. χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική σας παρουσία,

Η εξ αποστάσεως ψηφιακή υπογραφή θα σας επιτρέπει να υπογράφετε έγγραφα από οποιαδήποτε συσκευή (υπολογιστή/smartphone/tablet)  ή λειτουργικό σύστημα, χωρίς την ανάγκη χρήσης φυσικού μέσου αποθήκευσης του πιστοποιητικού, αλλά μέσω μιας ιστοσελίδας.

H αίτηση υποβάλλετε ηλεκτρονικά στη σελίδα https://cm.harica.gr επιλέγοντας Σύνδεση με Ιδρυματικό λογαριασμό/Connect with Academic account.

Σημειώνουμε ότι:

  1. Η αίτησή σας, χρειάζεται να εγκριθεί από τους υπεύθυνους ελέγχου (validators) του Παν/μιου, οι οποίοι θα κάνουν την επαλήθευση των στοιχείων με βάση τα έγγραφα που μεταφορτώσατεΜόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα ειδοποιηθείτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στον ιδρυματικό σας λογαριασμό, για να προχωρήσετε στην ενεργοποίηση του λογαριασμού εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής υπογραφής.
  2. Για τους συνεργάτες που υπηρετούν σε διοικητική υπηρεσία θα πρέπει να αποσταλεί σχετικό αίτημα για έγκριση του αιτήματος στο email certificates[at]uoa[dot]gr από τον προιστάμενο της υπηρεσίας.
  3. Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας και την έκδοση της ψηφιακής υπογραφής θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία Ελεγχου Ταυτότητας Πολλαπλών Παραγόντων με χρηση του κινητού σας τηλεφώνου (smartphone)

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να υποβάλλετε ηλεκτρονικά κάποιο από τα ζητούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να απευθύνεστε στους παρακάτω πιστοποιητές του Παν/μιου και να κανονίσετε ραντεβού μαζί τους:

Ονοματεπώνυμο

Τηλέφωνο

E-mail

Περιοχή

Ιωάννης Αλμαλιώτης

222809-9600

almal[at]uoa[dot]gr

Ψαχνά

Χρήστος Νίκας

210746-2196

cnikas[at]noc.uoa[dot]gr

Γουδί

Αργύρης Στάμου

210746-2006

astamou[at]med.uoa[dot]gr

Γουδί

Κατερίνα Γεραλίδη

210368-9097

ageralidi[at]uoa[dot]gr

Κέντρο Αθήνας

Μαριετίνα Πομόνη

210727-5629

tina[at]cc.uoa[dot]gr

Παν/πολη

Σέργιος Σαλονικίδης

210727-5040

sergios[at]noc.uoa[dot]gr

Παν/πολη

 

Οδηγίες Χρήσης

Με την εξ αποστάσεως ψηφιακή μπορείτε να υπογράψετε ένα έγγραφο με δύο τρόπους: