Αρχική σελίδα » Δημιουργία Λογαριασμού » Οδηγίες Δημιουργίας και Ενεργοποίησης λογαριασμού

Οδηγίες Δημιουργίας και Ενεργοποίησης λογαριασμού

Ακολουθείστε τον σύνδεσμο Δημιουργία / Διαχείριση Λογαριασμού (http://webadm.uoa.gr).

Βήμα 1ο :

  • Επιλέξτε Αίτηση Νέου Λογαριασμού
  • Επιλέξτε την κατηγορία χρήστη στην οποία ανήκετε και πατήστε στην ένδειξη «Αίτηση»
  • Συμπληρώστε τα στοιχεία που σας ζητούνται ακολουθώντας τις οδηγίες ανά πεδίο.

Βήμα 2ο:  Σε περίπτωση που διατηρείτε κάποια επιπλέον σχέση με το Πανεπιστήμιο,  συμπληρώστε την. Οι επιπλέον ιδιότητες :

  • Εμφανίζονται στην Υπηρεσία Καταλόγου
  • Διαμορφώνουν τα δικαιώματα που έχετε στις προσφερόμενες δικτυακές υπηρεσίες (π.χ. δικαίωμα επιλογής επιπλέον email διευθύνσεων, πρόσβαση σε φακέλους ηλ. ταχυδρομείου άλλων τμημάτων)

Εάν δεν έχετε άλλες ιδιότητες, προχωρήστε στο επόμενο βήμα της αίτησης.

Βήμα 3ο: Οριστική Υποβολή αίτησης. Αφού βεβαιωθείτε για την ορθότητά των στοιχείων σας, μπορείτε να προχωρήσετε στην οριστική υποβολή της αίτησής σας. Προσοχή στο επόμενο βήμα θα εμφανιστούν απαραίτητα στοιχεία για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

Βήμα 4ο:   

  • Φυλάξτε τον Αριθμό Πρωτοκόλλου και τον Κωδικό Αίτησης (PIN) (τυπώστε την σελίδα ή σώστε την με ένα PrintScreen)

Είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας. Σε περίπτωση που χάσετε τον Αριθμό Πρωτοκόλλου και το PIN, θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία της αίτησης από την αρχή.

Βήμα 5ο: Τυπώστε την αίτηση. Σε περίπτωση απώλειας θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία από την αρχή .

Βήμα 6ο: Εκτυπώσετε τη αίτηση επικυρώστε την (Υπογραφή και Σφραγίδα) στην Γραμματεία της Μονάδας σας και στείλτε την συνημμένα με e-mail στο helpdesk[at]noc.uoa[dot]gr. Εναλλακτικά μπορείτε να μας στείλετε την αίτηση συνημμένα με την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα ή με βεβαίωση σπουδών (αν είστε φοιτητής). Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εφικτό τότε προωθήστε το έντυπο στο email της γραμματείας σας προκειμένου να κάνει έλεγχο των στοιχείων σας και στη συνέχεια να μας στείλει το έντυπο η γραμματεία σας με email.

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού:

Με την διεκπεραίωση της αίτησής σας από την ομάδα του HelpDesk απαιτείται η ενεργοποίηση του λογαριασμού σας, εισάγοντας τον Αρ. Πρωτοκόλλου και τον Κωδικό Αίτησης (PIN), στη σελίδα http://webadm.uoa.gr επιλέγοντας την Ενεργοποίηση Λογαριασμού (μέσω PIN). Η εφαρμογή θα σας ζητήσει τον Αρ. Πρωτοκόλλου και τον Κωδικό Αίτησης (Pin) που έχετε φυλάξει κατά την συμπλήρωση της αίτησης (Βήμα 4ο). Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την δημιουργία του Password (κωδικός πρόσβασης) του λογαριασμού σας.

Πως παρακολουθείτε την εξέλιξη της αίτησής σας.

Μέσω Web: Δείτε την τρέχουσα κατάσταση της αίτησής σας, εισάγοντας τον Αρ. Πρωτοκόλλου και τον Κωδικό Αίτησης (PIN) στην σελίδα "Ενεργοποίηση Λογαριασμού (μέσω PIN)" (http://webadm.uoa.gr

Μέσω SMS: Ζητείστε να ειδοποιηθείτε άμεσα για τη διεκπεραίωση της αίτησης σας μέσω SMS στέλνοντας "UOA κενό ΚΑ κενό Αρ.Πρωτοκόλλου κενό PIN", όπως παρακάτω:

UOA ΚΑ 287183 29340011 στο 54584, με χρέωση απλού SMS.

Το σύστημα θα σας ενημερώσει με SMS για την όποια εξέλιξη στην αίτησή σας.