Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

20.03.2013

Αλλαγή τρόπου πιστοποίησης χρηστών στην Ηλεκτρονική Τάξη eClass από 21/03/2013

Aπό την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 ξεκινά η διαδικασία αλλαγής του τρόπου πιστοποίησης των χρηστών στην Ηλεκτρονική Τάξη eClass (eclass.uoa.gr).
Συγκεκριμένα, μετά την είσοδο σας στην πλατφόρμα (login), θα ακολουθήσετε μια απλή και σύντομη διαδικασία, στην οποία θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το username και password που διαθέτετε στην Κεντρική Υπηρεσία Πιστοποίησης Χρηστών του Πανεπιστημίου Αθηνών (πχ. για υπηρεσίες όπως email ή my-studies). Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα μπορείτε πλέον να συνδέεστε στην Ηλεκτρονική Τάξη eClass μόνο με τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Γιατί αλλάζει ο τρόπος πιστοποίησης:

  • Για να επιτρέπεται η σύνδεση στην Ηλεκτρονική Τάξη eClass μόνο σε ενεργά μέλη του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ): Μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, προσωπικό.

  • Για να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κοινό λογαριασμό (username – password) σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΚΠΑ.

  • Για να ελέγχεται η άδεια πρόσβασης στην Ηλεκτρονική Τάξη eClass μέσω της Κεντρικής Υπηρεσίας Πιστοποίησης Χρηστών.

Σημείωση:
Μη ενεργά μέλη του ιδρύματος, παλιοί φοιτητές και εξωτερικοί χρήστες θα έχουν πλέον πρόσβαση μόνο στα ανοικτά μαθήματα, χωρίς δυνατότητα σύνδεσης και συμμετοχής στα επίσημα ηλεκτρονικά μαθήματα του ιδρύματος.

Από τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο σε χρήστες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αλλαγής του τρόπου πιστοποίησής τους.


Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου