Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

31.01.2014

Προσπάθειες υποκλοπής κωδικών - παραπλανητικά μηνύματα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα μηνύματα που έφτασαν πρόσφατα σε πολλούς χρήστες με θέμα «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης ! ; Πανεπιστήμιο Αθηνών WEB - MAIL ΧΡΗΣΤΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ» ενημερώνοντάς τους ότι ο λογαριασμός τους πρόκειται να απενεργοποιηθεί και ζητώντας τους να απαντήσουν δίνοντας τα στοιχεία λογαριασμού τους (διεύθυνση e-mail και password), στάλθηκε μαζικά από τρίτους με σκοπό την υποκλοπή κωδικών και όχι από κάποια υπηρεσία του Πανεπιστημίου μας.

Εφόσον λάβατε κάποιο από αυτά, μπορείτε να το αγνοήσετε, ενώ βεβαίως ο λογαριασμός σας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Στις περιπτώσεις που κάποιο μήνυμα αυτού του είδους πέσει στην αντίληψή μας, ενεργοποιείται φραγή προς τη διεύθυνση απάντησής του, για την προστασία των χρηστών του Πανεπιστημίου. Αν όμως έχετε απαντήσει στο  μήνυμα συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας, παρακαλούμε αλλάξτε το συντομότερο δυνατόν το μυστικό κωδικό σας (password).

Υπενθυμίζουμε ότι οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένου και του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, δε θα ζητήσουν ποτέ τον κωδικό σας, τον οποίο πρέπει να κρατάτε πάντα κρυφό και να τον χρησιμοποιείτε μόνο για την πρόσβαση στις επίσημες δικτυακές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Επίσης, σημειώστε ότι όλες οι ανακοινώσεις του Πανεπιστημίου καθώς και μηνύματα σχετικά με την κατάσταση του λογαριασμού σας ή των υπηρεσιών δικτύου είναι γραμμένα στα Ελληνικά με σωστή σύνταξη και φέρουν την υπογραφή της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΚΠΑ.