Αρχική σελίδα » Σύνδεση στο Δίκτυο » Ασύρματη Σύνδεση (Wi-Fi) » Μέλη Πανεπιστημίου Αθηνών

Μέλη του Πανεπιστημίου Αθηνών

 ESSID:uoa (απαιτείται εγκατάσταση προγράμματος)

Τα μέλη του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στις διαθέσιμες δικτυακές υπηρεσίες μέσω ασύρματης σύνδεσης. Επίσης, ανάλογα με την κατηγορία προσωπικού στην οποία ανήκουν, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν λογαριασμούς επισκέπτη (προσωπικό) και συνεδριακούς λογαριασμούς (Μέλη ΔΕΠ). Επιλέγοντας το ασύρματο με  ESSID:uoa και εισάγοντας τον προσωπικό του κωδικό ο χρήστης συνδέεται αυτόματα στο ασύρματο δίκτυο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βασική προϋπόθεση για την ασφαλή και πλήρη πρόσβαση του χρήστη είναι η εγκατάσταση του παρακάτω αρχείου ρυθμίσεων ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα της συσκευής:


Ειδικές περιπτώσεις:


Σημείωση:

Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν διαθέτει τον Installer στην ασύρματη συσκευή του και επιθυμεί να συνδεθεί άμεσα στο ασύρματο δίκτυο του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πρέπει να συνδεθεί πρώτα στο ασύρματο δίκτυο με  ESSID: uoa-webonly .


 ESSID: uoa-webonly

Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στο Διαδίκτυο χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσει τον Installer. Παράλληλα, του δίνεται η δυνατότητα μέσω της σελίδας https://wifi.uoa.gr/ να κατεβάσει και να εγκαταστήσει τον Installer, προκειμένου να συνδεθεί την επόμενη φορά στο ασύρματο δίκτυο με   ESSID:uoa και να μπορεί να χρησιμοποιήσει επιπλέον δικτυακές υπηρεσίες — π.χ. VPN, FTP, Skype.

Σημαντικές Παρατηρήσεις

  • Δεν παρέχεται στους χρήστες τηλεφωνική υποστήριξη για την υπηρεσία ασύρματης πρόσβασης. Αν παρά την αυτόματη εγκατάσταση των ρυθμίσεων, η πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του ΕΚΠΑ δεν είναι εφικτή, οι χρήστες μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: wifi@noc.uoa.gr
  • Προσοχή: Σε περίπτωση που η διαχείριση της ασύρματης κάρτας δικτύου του υπολογιστή σας πραγματοποιείται από εξωτερικά προγράμματα εκτός των Windows (Vista/XP/7) (πχ. προγράμματα του κατασκευαστή του netbook ή του κατασκευαστή της κάρτας), ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα συμβατότητας και αλλαγές στις υφιστάμενες ρυθμίσεις του ασύρματου δικτύου. Στην περίπτωση αυτή σας προτείνουμε να επιστρέψετε τον έλεγχο της ασύρματης κάρτας στα Windows.
  • Σε περίπτωση που ο ίδιος υπολογιστής συνδέεται ταυτόχρονα στο δίκτυο του ΕΚΠΑ με wifi και καλώδιο ethernet ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα.Το ΚΛΕΙΔΙ προτείνει την απενεργοποίηση του wifi πρίν την σύνδεση με το καλώδιο για την αποφυγή αυτών των προβλημάτων.