Αρχική σελίδα » Σύνδεση στο Δίκτυο » Ασύρματη Σύνδεση (Wi-Fi) » Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις (FaQ)

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις (FaQ)

Ερώτηση 1: Έχω λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εκπαιδευτικό/Διοικητικό προσωπικό, φοιτητής) πως μπορώ να συνδεθώ ασύρματα με το δίκτυο;

Απάντηση 1: Για να συνδεθείτε για πρώτη φορά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγκατάσταση του Αρχείου Ρυθμίσεων. Επιλέξτε το δίκτυο SSID: uoa-webonly είτε οποιοδήποτε άλλο δίκτυο έχετε σύνδεση για να κατεβάσετε το Αρχείου Ρυθμίσεων από τη σελίδα https://wifi.uoa.gr/ (Πλήρης Πρόσβαση). Για συσκευές Android πριν τη σύνδεση κατεβάστε πρώτα την εφαρμογή eduroam CAT από το Google Play. Για συσκευές Apple χρησιμοποιείστε μόνο τον default Browser Safari για τη μετάβαση στη σελίδα.

Μετά την εγκατάσταση επιλέξτε το δίκτυο SSID:uoa και συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό του λογαριασμού σας. Μπορείτε εναλλακτικά με τον ίδιο τρόπο να συνδεθείτε και στο δίκτυο SSID: eduroam. Και με τις δύο επιλογές έχετε πλήρη πρόσβαση στο δίκτυο.

Αν από την ιστοσελίδα https://wifi.uoa.gr/ επιλέξετε Πρόσβαση WWW, τότε έχετε τη δυνατότητα απλής πρόσβασης στο Internet για περιήγηση χωρίς την απαίτηση εγκατάστασης του Installer.

Ερώτηση 2: Είμαι επισκέπτης στο ΕΚΠΑ πως μπορώ να συνδεθώ ασύρματα με το δίκτυο σας;

Απάντηση 2: Αν διαθέτετε λογαριασμό σε φορέα που συμμετέχει είτε στο  GRNet AAI είτε στο Eduroam μπορείτε να συνδεθείτε ακολουθώντας τις οδηγίες (Μέλη φορέων της ομοσπονδίας GRNet, Μέλη φορέων που συμμετέχουν στο Eduroam)

Σε διαφορετική περίπτωση ένα μέλος του ΕΚΠΑ θα πρέπει να δημιουργήσει λογαριασμό επισκέπτη για σας μέσω της σελίδας https://guest.uoa.gr/. Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού του ο επισκέπτης μπορεί είτε να συνδεθεί στο δίκτυο SSID: uoa-webonly (μόνο για περιήγηση στο Internet) είτε στο δίκτυο SSID:uoa ακολουθώντας τις οδηγίες σύνδεσης που απευθύνονται στα Μέλη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ερώτηση 3: Ανήκω σε φορέα που συμμετέχει στο Eduroam πως μπορώ να συνδεθώ ασύρματα με το δίκτυο σας;

Απάντηση 3: Αναζητήστε τις οδηγίες σύνδεσης του φορέας σας για σύνδεση στο δίκτυο SSID: eduroam Για την σύνδεση επιλέξτε το δίκτυο “ eduroam” και στη συνέχεια συμπληρώστε το όνομα και τον κωδικό λογαριασμού που έχουν αποδοθεί από το Ίδρυμά σας. 

Ερώτηση 4: Ανήκω σε φορέα που συμμετέχει στην ομοσπονδία GRNet πως μπορώ να συνδεθώ ασύρματα με το δίκτυο σας;

Απάντηση 4:  Τα μέλη του GRNet AAI μπορούν να συνδεθούν στο SSID: uoa-webonly μόνο για περιήγηση στο Internet με το όνομα και τον κωδικό του λογαριασμού που τους έχει αποδοθεί από το οικείο ίδρυμα.

Για πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται απομακρυσμένα από το οικείο Ίδρυμα θα πρέπει να επιλέξουν το δίκτυο SSID: eduroam ακολουθώντας τις οδηγίες του φορέας σας για σύνδεση στο δίκτυο  SSID: eduroam.

Ερώτηση 5: Είμαι μέλος του ΕΚΠΑ πως μπορώ να συνδεθώ στο δίκτυο Eduroam εκτός ΕΚΠΑ;

Απάντηση 5:  Αν είστε μέλος του ΕΚΠΑ σε χώρο που υπάρχει κάλυψη του δικτύου SSID: eduroam θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες σύνδεσης που αναφέρονται στη σελίδα Μέλη του Πανεπιστημίου Αθηνών.