Αρχική σελίδα » Σύνδεση στο Δίκτυο » Δημιουργία και Διαχείριση Λογαριασμού

Δημιουργία και Διαχείριση Λογαριασμού

Για τη δημιουργία ή τη διαχείριση λογαριασμού στο δίκτυο του Πανεπιστημίου Αθηνών και την πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου θα πρέπει να υποβάλετε το σχετικό αίτημα στην Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών μέσω των ηλεκτρονικών 

Προσοχή:

Θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, να σημειώσετε τον κωδικό ενεργοποίησης (pin) που θα δημιουργηθεί, να εκτυπώσετε τη σχετική αίτηση και να τη στείλετε  συνημμένα (ευκρινής φωτογραφία ή ηλεκτρονική σάρωση) με e-mail στο helpdesk[at]noc.uoa[dot]gr αφού πρώτα φροντίσετε για την επικύρωσή της από την αντίστοιχη Γραμματεία ή την Υπηρεσία στην οποία υπάγεστε.  

Μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων σας, η αίτησή σας θα εγκριθεί από την Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών (Helpdesk) και θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας, μέσω της αντίστοιχης επιλογής των Υπηρεσιών Διαχείρισης Λογαριασμού, εισάγοντας τον κωδικό PIN και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης. Στο βήμα αυτό θα ενημερωθείτε για τυχόν εκκρεμότητες ή προβλήματα.

Προβλήματα σύνδεσης με την σελίδα Yπηρεσιών Διαχείρισης Λογαριασμού

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να συνδεθείτε στην σελίδα  Yπηρεσιών Διαχείρισης Λογαριασμού λόγω προβλημάτων με το πιστοποιητικό ασφαλείας παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την επίλυση του προβλήματος σύνδεσης:

    • Επιβεβαιώστε ότι η ώρα και η ημερομηνία της συσκευής σας είναι σωστά ρυθμισμένη. Αν δεν είναι, ρυθμίστε την ώρα και την ημερομηνία της συσκευής σας.

 

    • Ενημερώστε τον υπολογιστή σας μέσω του προγράμματος Windows Update ή εγκαταστήστε την τελευταία ενημέρωση της Microsoft για τα πιστοποιητικά CA Root Certificates. Η ενημέρωση μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows XP,Vista,7, 8, 8.1,10.

 

    • Αν ο υπολογιστής σας έχει Windows XP θα πρέπει παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες να κατεβάσετε και να εκτελέσετε και το αρχείο ProtectedRoots_Flags.reg, το οποίο προσθέτει στη registry του συστήματός τις κατάλληλες ρυθμίσεις που αφορούν την επιδιόρθωση του προβλήματος των πιστοποιητικών.