Αρχική σελίδα » Τηλεδιάσκεψη » Σε Αίθουσα

Με δύο λόγια

Οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη σε αίθουσα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους.

Η ποιότητα της επικοινωνίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι άριστη και οι δυνατότητες αλληλεπίδρασης είναι παρόμοιες με την πρόσωπο-με-πρόσωπο επικοινωνία.

Επίσης, διασφαλίζεται η ασφάλεια της επικοινωνίας, ενώ η τηλεδιάσκεψη υποστηρίζεται από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό καθόλη τη διάρκεια της επικοινωνίας.

Σε ποιον απευθύνεται

H τηλεδιάσκεψη σε αίθουσα συνίσταται στις παρακάτω περιπτώσεις:

  1. Συμμετοχή στα συλλογικά όργανα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, π.χ. Εκλεκτορικά Σώματα.

  2. Διεξαγωγή μιας διάλεξης σε απομακρυσμένο σημείο, π.χ. στα πλαίσια ενός Συνεδρίου.

  3. Παρακολούθηση μιας διάλεξης, μαζί με τους φοιτητές, η οποία πραγματοποιείται από κάποιο απομακρυσμένο σημείο.
     

Πως θα τη χρησιμοποιήσετε

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) διαθέτει δύο αίθουσες τηλεδιάσκεψης, οι οποία βρίσκονται στον χώρο του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων, στο κτίριο δίπλα στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Χάρτης πρόσβασης).

  • Εάν ανήκετε στο προσωπικό Γραμματείας του ΕΚΠΑ, τότε προκειμένου να χρησιμοποιήσετε την κεντρική αίθουσα τηλεδιάσκεψης, χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τους τεχνικούς υπευθύνους για τη δέσμευση της. Δείτε εδώ τη σχετική διαδικασία.
  • Εάν ανήκετε στο προσωπικό Γραμματείας εκτός ΕΚΠΑ, τότε προκειμένου να χρησιμοποιήσετε την μικρή αίθουσα τηλεδιάσκεψης, χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τους τεχνικούς υπευθύνους για τη δέσμευση της μικρής αίθουσας. Δείτε εδώ τη σχετική διαδικασία.

Οι απομακρυσμένοι συμμετέχοντες θα πρέπει να μεταβούν σε αντίστοιχο χώρο τηλεδιάσκεψης, ο οποίος θα πρέπει να είναι τεχνικά συμβατός.

Όσον αφορά τις υποδομές τηλεδιάσκεψης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εσωτερικού, κάθε ίδρυμα έχει χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δημιουργήσει μία αίθουσα τηλεδιάσκεψης, κατά συνέπεια η πλειονότητα των Πανεπιστημίων εσωτερικού διαθέτουν εξοπλισμένες αίθουσες βιντεοδιάσκεψης.

Μπορείτε να δείτε εδώ το Δίκτυο Αιθουσών Τηλεκπαίδευσης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή κράτηση της αίθουσας τηλεδιάσκεψης του ΕΚΠΑ, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail tc [at] uoa [dot] gr ή στο τηλέφωνο 210-727-5600 επιλογή 4

Άλλες Αίθουσες τηλεδιασκέψεων Τμημάτων στο ΕΚΠΑ

Επιπλέον των παραπάνω δύο αιθουσών τηλεδιασκέψεων (στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύων) το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) διαθέτει και άλλες αίθουσες τηλεδιασκέψεων σε άλλα Τμήματα. Οι συγκεκριμένες αίθουσες εξυπηρετούν τις ανάγκες των μελών ΔΕΠ των αντίστοιχων τμημάτων του πανεπιστημίου, τα οποία μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο τεχνικό ώστε να ενημερωθούν για τη διαδικασία κράτησης της αντίστοιχης αίθουσας. Παρακάτω παρατίθενται τα στοιχεία επικοινωνίας των αντίστοιχων υπεύθυνων τεχνικών της κάθε αίθουσας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην αντίστοιχη αίθουσα και κατόπιν συνεννόησης με τον αντίστοιχο τεχνικό τμήματος, το μέλος ΔΕΠ μπορεί να εξυπηρετηθεί από την Κεντρική αίθουσα τηλεδιασκέψεων, εφόσον υπάρχει η διαθεσιμότητα, επικοινωνώντας μαζί μας στα στοιχεία που αναγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο. 

Τμήμα, Τοποθεσία

Όνομα Υπεύθυνου Τεχνικού

Email Επικοινωνίας

Τηλέφωνο Τεχνικού

Τηλέφωνο Αίθουσας

Τμ. Ιατρικής, Γουδί

 

tc[at]med.uoa[dot]gr

 

210 746 2196

ΤΕΦΑΑ, Δάφνη

Αιμίλιος Κλεισούρας

tc[at]phed.uoa[dot]gr

210 727 6038

210 727 6110

Τμ. Οδοντιατρικής, Γουδί

Άγγελος Μπάκας

abakas[at]dent.uoa[dot]gr

210 746 1160

210 746 1157

Τμ. Νοσηλευτικής, Γουδί

Σπύρος Ζώγας

spirosz[at]nurs.uoa[dot]gr

 

210 746 1447

Τμ. Οικονομικών Επιστημών, Κέντρο

Αποστόλης Κυρίτσης, Κωνσταντίνος Αλβέρτος

tc[at]econ.uoa[dot]gr

 

210 368 9453

Τμ. Πολιτικών Επιστημών, Κέντρο

Νικόλαος Ναούμ

nnaoum[at]pspa.uoa[dot]gr

 

210 368 8972