Αρχική σελίδα » Τηλεκπαίδευση-Πολυμέσα » Ακαδημαϊκές Βιντεοδιαλέξεις

Με δυο λόγια

Οι Ακαδημαϊκές Βιντεοδιαλέξεις αποτελούν μία ψηφιακή συλλογή διαλέξεων που έχουν πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν περιεχόμενο βίντεο σύμφωνα με λέξεις κλειδιά ή ανά κατηγορία.
Τα αποτελέσματα αναζήτησης μπορούν να ταξινομηθούν ανά δημιουργό, ημερομηνία, τίτλο ή δημοτικότητα.

Τα μέλη ΔΕΠ έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν αρχεία βίντεο, εφόσον διαθέτουν κεντρικό ιδρυματικό λογαριασμό.

Αναλυτικά

Οι Ακαδημαϊκές Βιντεοδιαλέξεις αποτελούν ένα ολοκληρωμένο μέσο ανάρτησης, δημοσίευσης, διαχείρισης, αναζήτησης και παρακολούθησης βίντεο στο Διαδίκτυο. Το υλικό πρέπει να έχει αποκλειστικά εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Δικαίωμα δημοσίευσης βίντεο στην πλατφόρμα Ακαδημαϊκές Βιντεοδιαλέξεις έχουν όλοι οι χρήστες που διαθέτουν κεντρικό ιδρυματικό λογαριασμό καθηγητή (π.χ. μέλη ΔΕΠ) αλλά και διοικητικό/τεχνικό προσωπικό τμημάτων τα οποία διαθέτουν λογαριασμό διαχειριστή/προσωπικού υποστήριξης στην πλατφόρμα.

Παρέχονται διάφορες δυνατότητες διαχείρισης των βίντεο που έχουν αναρτηθεί, όπως η παροχή πληροφοριών για αυτά, επιλογές που αφορούν την ιδιωτικότητα των βίντεο, κ.α.
 
Οι τύποι αρχείων βίντεο που υποστηρίζονται για μεταφόρτωση στην πλατφόρμα είναι οι εξής:

  • Mpeg4

Εφόσον ένα βίντεο έχει δημοσιευτεί στην πλατφόρμα Ακαδημαϊκές Βιντεοδιαλέξεις, στη συνέχεια μπορεί να γίνει διαθέσιμο και από άλλες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα στην Ηλεκτρονική Τάξη eClass, μέσω δημοσίευσης του συνδέσμου. Δεν υποστηρίζεται η δυνατότητα embedding κώδικα για αναπαραγωγή σε ιστοσελίδες.

Οι φοιτητές και το κοινό έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην υπηρεσία Ακαδημαϊκές Βιντεοδιαλέξεις μέσω της οποίας μπορούν να αναζητήσουν και να παρακολουθήσουν βιντεοδιαλέξεις του ενδιαφέροντος τους.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπηρεσία στο video[at]noc[dot]uoa[dot]gr.

Για την υλοποίηση της υπηρεσίας αξιοποιείται η πλατφόρμα Open Delos.

Πρόσβαση στο καταγεγραμμένο υλικό

Για περισσότερες πληροφορίες για την χρήση της πλατφόρμας opendelos, την πρόσβαση και διαχείριση του καταγεγραμμένου περιεχομένου παρατίθενται αναλυτικές οδηγίες στο παρακάτω ανοικτό μάθημα στο Eclass   ‘Κατάρτιση στην Πλατφόρμα Opendelos’.

Επιπρόσθετα εάν είστε τεχνικό προσωπικό κάποιου τμήματος/τομέα και θέλετε να αναλάβετε την διαχείριση υλικού ενός τμήματος ή ενός συνόλου μαθημάτων στείλτε μήνυμα στο video[at]noc[dot]uoa[dot]gr για να σας δημιουργήσουμε λογαριασμό διαχειριστή τμήματος ή προσωπικού υποστήριξης

Σχετικοί σύνδεσμοι: