Αρχική σελίδα » Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο » Ρυθμίσεις » Outlook

Ρυθμίσεις Outlook

Για την προσθήκη λογαριασμού αλληλογραφίας, χωρίς τη χρήση του οδηγού, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: Από το μενού του Microsoft Outlook, επιλέξτε Tools -> E-mail Accounts.
Από την καρτέλα "E-mail" κάντε κλικ στο "Add a new e-mail account".
Στον τύπο διακομιστή επιλέξτε ΙΜΑΡ.

 

Στο επόμενο παράθυρο που εμφανίζεται γράψτε το όνομά σας, το οποίο θα εμφανίζεται στους παραλήπτες των e-mail σας. Συμπληρώστε τις ρυθμίσεις Incoming και Outgoing Server γράφοντας mail.uoa.gr και smtp.uοa.gr αντίστοιχα, καθώς και τα πεδία E-mail Address και User Name. Παρά το ότι μπορεί να είναι βολικό, σας προτείνουμε να απενεργοποιήσετε την ρύθμηση Remember Password για λόγους ασφαλείας. Συνεχίστε πατώντας More Settings.

Επιλέξτε Outgoing Server και ενεργοποιείστε την επιλογή "Μy outgoing server".

Στη συνέχεια επιλέξτε την καρτέλα Advanced και βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τις επιλογές SSL , και έχετε θέσει τη θύρα εξερχόμενης αλληλογραφίας σε 465, όπως απεικονίζεται παρακάτω.

Πατήστε OK και στη συνέχεια Finish.

Η ρύθμιση του λογαριασμού σας ολοκληρώθηκε.

Η εμφάνιση των φακέλων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη Σχολή / Υπηρεσία / Πανεπιστημιακή Μονάδα στην οποία ανήκετε. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλους τους φακέλους που είναι διαθέσιμοι για εσάς, αρκεί να κάνετε δεξί κλίκ στην κατηγορία mail.uoa.gr και να επιλέξετε IMAP Folders. Με διπλό αριστερό κλικ μπορείτε να προσθέσετε προς ανάγνωση τον επιθυμητό φάκελο από την λίστα.